Головна » 2020 » Квітень » 27 » Інформаційна пам'ятка для батьків "Про організацію домашнього читання школяра»
13:20
Інформаційна пам'ятка для батьків "Про організацію домашнього читання школяра»

Щоб навчитися писати, треба багато читати.

Дж. Роулінг

Грамотні люди читають художню літературу. ...Найпростіший спосіб виховати грамотних дітей — навчити їх читати й показати, що це приємна розвага. Знайдіть книги, які їм подобаються, дайте їм доступ до них, дозвольте їм прочитати їх.

Н. Гейман

 

«Про організацію домашнього читання  школяра»

(інформаційна пам'ятка для батьків)

Шановні батьки!

Ви, звичайно, мрієте про те, щоб ваші діти ви­росли розумними, культурними, начитаними, але цього не можна досягти без книги, і саме від ва­шого ставлення до книги залежить, чи буде дити­на читати в майбутньому.

Пропонуємо вам декілька порад:

  1. Допоможіть дитині сформувати звичку читати щодня. Це позитивно вплине на її успішність у школі.
  2. Власним прикладом продемонструйте дитині, як ви поважаєте таке заняття, як читання. Це важливий елемент стимулювання читання дитини. Розмовляйте стосовно того, про що читаєте.
  3. Приділяйте увагу читанню дитини. Читайте (переглядайте) книжки своїх дітей. Знаючи зміст книги, ви завжди зможете підтримати бесіду з дитиною. Невимушена цікава бесіда дає чудові можливості для роз'яснення всього того, що незрозуміле, для спільного оцінюван­ня подій і вчинків героїв.
  1. Заохочуйте дітей до читання вголос.
  2. Обов'язково приділяйте увагу та час позакласному читанню дітей удома. (Перелік рекомен­дованої літератури можна завжди з'ясувати з учителем літератури або з бібліотекарем.)
  3. Керуйте читанням дитини. Батьки мають нормувати читання дітей і знайти для нього зручний для школяра час. (Бажано, щоб дити­на читала після прогулянки на свіжому пові­трі, після підготовки домашніх завдань і ви­конаних трудових обов'язків у родині.)
  1. Родина має дбати про нормальні умови для читання дитини вдома. Ознайомте дитину з гігієною та правилами читання. (Під час чи­тання яскраве джерело світла має бути з ліво­го боку тощо.)
  2. Тримайте вдома цікаві й доступні книги (ху­дожні, історичні, науково-популярні, довідкові видання тощо). Щоби склад домашньої бібліо­теки не був випадковим, підбирайте найцінні­ші й найкорисніші книжки.
  3. Забезпечте дитині можливість користувати­ся обласною, районною, міською дитячими бібліотеками, стежачи, щоб дитина система­тично обмінювала книжки.

10. Даруйте дітям книги, оформіть передплату на дитячий журнал або газету, якщо є мож­ливість.

Ніколи не пізно заохотити дитину до читан­ня. Бажаємо успіхів!

Переглядів: 151 | Додав: malka-n | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar