Головна » 2021 » Лютий » 22 » Міжнародний День рідної мови
11:44
Міжнародний День рідної мови

     21 лютого - Міжнародний День рідної мови. Саме цього дня у далекому 1952 році в Народній Республіці Бангладеш, яка на той час була частиною Пакистану, пакистанська поліція в місті Дакка відкрила вогонь по студентах - учасниках демонстрації на захист своєї рідної мови бенгалі, яку вони вимагали визнати однією з державних мов у східному Пакістані. Відтоді цей день став днем полеглих за рідну мову.

     У 1999 році за ініціативою ЮНЕСКО було запроваджено Міжнародний День рідної мови. В Україні його відзначають із 2000 року.

     19 лютого 2021 року бібліотекарем гімназії Малка Н.П. був проведений Мовний бібліомарафон "Барви рідного слова" з учнями 7-А класу (класний керівник Скиба Є.П.).

     Під час інформаційної хвилинки учні дізналися про історію свята, цікаві факти про різні мови, а потім пройшли дистанціями марафону: І "Мовна вікторина", ІІ "Народ скаже, як зав'яже", ІІІ "Скажи без затримки".

     Під час заходу учні показали свої знання, уміння, навички, ерудицію, кмітливість, розвивали творчі й комунікативні здібності, отримали інформацію про вплив, значення та силу слова в житті людини. Учні познайомилися з книжковою виставкою "Мова - духовний скарб нації" та слухали пісень, читали вірші про мову.

     В кінці заходу кращі учасники були нагороджені призами.

Переглядів: 107 | Додав: malka-n | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar